Klinisch patholoog, Hoogeveen

Treant is op zoek naar een patholoog met ervaring of ambities voor digitale innovatie, onder andere in het veld van kunstmatige intelligentie

De functie

De afdeling Pathologie van Treant is ver ontwikkeld op het gebied van digitalisering en is op zoek naar een patholoog met ervaring of ambities voor digitale innovatie, onder andere in het veld van kunstmatige intelligentie. Zodoende werken we samen met de andere partners in de regio Noord-Nederland om het vakgebied toekomstbestendig te maken en houden.

Door de toenemende complexiteit van het geneeskundige vak, de intensivering van MDO’s en de hogere eisen die gesteld worden aan productiviteit, verandert de patholoog van een ‘allrounder’ naar een ‘specialist’ met drie of vier subspecialisaties in haar/zijn portefeuille. De pathologen van MSCT/Treant zijn sinds september 2018 gesubspecialiseerd, waarbij meer focus is gekomen op speerpunten binnen het vak en deze trend zal de komende tijd verder doorzetten.

De Noordelijke regio’s zijn door de magere bevolkingsdichtheid bij uitstek gebaat bij intensievere samenwerking tussen de afdelingen pathologie om de verdergaande subspecialisatie mogelijk te maken en daarmee hoge kwaliteit te waarborgen. De resultante hiervan is zichtbaar in de oprichting van PN (Pathologie Noord), een coöperatie die zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.

Het team

Onze afdeling is sedert 2018 volgens de ‘lean’ principes ‘state of the art’ verbouwd en wordt het kwaliteitskeurmerk ISO 15189 elk jaar met vlag en wimpel gehaald. Sinds 2019 werkt iedere patholoog volledig digitaal en is ook het thuiswerken ingeburgerd. Speerpunten van Treant waarbinnen de afdeling pathologie een belangrijke rol speelt zijn sneldiagnostiek voor de mamma- en prostaatoncologie, alsmede sneldiagnostiek bij schildklierpathologie. Onze ambities hebben onder meer betrekking op samenwerking in de regio, doorontwikkeling van de vakgroep en kunstmatige intelligentie. Met name in het kader van innovaties in de digitale pathologie is ervaring zeer welkom.

Op onze afdeling werken 34 collega’s. De medische staf bestaat 7 pathologen: Drs. I. Niedlich – den Herder, Dr. M.J.M. Gooden, Dr. G. Dagyte, Dr. C. Atayar, Drs. E. Hui, Drs. C. Koley, en Dr. R.V.C. Buijs (medisch manager). In 2021 bedroeg de productie 29990 verrichtingen. Sinds januari 2020 verzorgt de afdeling pathologie ook de diagnostiek voor de locatie Refaja in Stadskanaal.

 

Treant

Treant bundelt de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 17 centra voor wonen en zorg. Bij ons kunnen de ruim 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Onze 260 medisch specialisten en 6.300 medewerkers zetten zich daar volledig voor in. Samen met onze partners zorgen we voor zorg dicht bij huis als het kan, verder weg als het nodig is.

De medische staf van Treant is verenigd in de coöperatie Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT), een unieke bundeling van krachten van de voltallige ziekenhuisstaf (vrijgevestigden, dienstverbanders, apothekers, psychologen en klinisch chemici) om met slagkracht en gelijkgericht een bijdrage te leveren aan goede, bereikbare en betaalbare zorg.

De ideale kandidaat

Je bent een enthousiaste en communicatief vaardige collega met ervaring en/of ambities voor innovaties in digitalisering van de pathologie. Er kan op alle aandachtsgebieden worden bijgedragen, hoewel affiniteit voor de aandachtsgebieden dermatopathologie, uropathologie en/of gastro-intestinale pathologie gewenst is. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met eventuele persoonlijke voorkeuren.

Ons aanbod

Een aantrekkelijke leefomgeving met een goed aanbod van ruime woningen en scholen. Daarbij opgeteld diverse winkel- en uitgaanssteden en veel ruimte en natuur. Vanwege dit uitstekende leefklimaat hebben veel van onze artsen de stap van de Randstad naar Drenthe gemaakt. 

Wij bieden jou een afwisselende baan in een plezierige werkomgeving met flexibiliteit ten aanzien van thuiswerken. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden bij Laboris Medici BV, onderdeel van het MSCT, met uitzicht op een vaste aanstelling na deze periode. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de AMS. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Nieuwsgierig geworden? 

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 31 december 2022 via de knop 'Solliciteren'.

Je bent van harte welkom vrijblijvend een dag mee te kijken en kennis te maken met de collega’s van de afdeling pathologie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruben Buijs, medisch manager, bereikbaar via telefoonnummer 0528 28 66 44. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Floor Grimberg, senior recruiter, bereikbaar via telefoonnummer 06 36 01 18 39.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acties